Αλεξανδρούπολη: Aντιδράσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο – Β. Κασαπίδης: «Δεν υπάρχει διαφυγή από το κομμάτι του λιανεμπορίου»

Την  έντονη δυσαρέσκεια  του  για τα νέα φορολογικά μέτρα  εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

«Αυτό το νομοσχέδιο δείχνει ότι  απέτυχαν να πατάξουν την φοροδιαφυγή. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να συλλέξουν όλα αυτά τα φορολογικά έσοδα που τους λείπουν. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, αλλά δεν υπάρχει από το κομμάτι του λιανεμπορίου. Θα πρέπει να εντοπίσουν που υπάρχει αυτή η μεγάλη φοροδιαφυγή και να στοχεύσουν εκεί», σχολίασε  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Βασίλης Κασαπίδης, και τόνισε πως «το να γενικεύουν όλη αυτήν την κατάσταση προς οριζόντια  προς όλους τους  ελεύθερους επαγγελματίες από την μια είναι τρομακτικά άδικο για τους αυτοαπασχολουμένους, για τις Μικρές και πολύ Μικρές επιχειρήσεις,  και από την άλλη δεν εντοπίζουν και δεν λύνουν το πρόβλημα».

 Στην επιστολή που κοινοποίησε στα αρμόδια υπουργεία ο κ. Κασαπίδης ζητά  να εξαιρεθεί το λιανικό Εμπόριο από το νέο σύστημα  φορολόγησης  των Ελέυθερων επαγγελματιών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «η αυθαίρετη κατηγορία ότι Έλληνες Έμποροι είναι «εκ συστήματος φοροφυγάδες» δεν είναι αποδεκτή. Θίγει την τιμή και την υπόληψη ολόκληρου του εμπορικού κλάδου και «προσκρούει» στη πραγματική εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της ψηφιακής εποχής: Η εκτεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, του pos και του mydata και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη φορολογική διοίκηση καθιστούν τη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων απολύτως διάφανη και ελεγχόμενη ανά πάσα στιγμή».

Ήδη ο εμπορικός Σύλλογος  Αλεξανδρούπολης  είναι σε διαβούλευση   με την Ομοσπονδία Εμπορίου Θράκης αλλά και την ΕΣΕΕ και παρακολουθούν  όλες τις εξελίξεις  ,ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος “αν χρειαστεί θα αντιδράσουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος