Αλεξανδρούπολη: 3η θέση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους για το 5ο Γυμνάσιο «Ελένη Φιλιππίδη»

Την 3η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826», κατέκτησε το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Ελένη Φιλιππίδη» με την ταινία «Το κορίτσι με το γιλέκο-Τασούλα Γυφτογιάννη».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή συμπλήρωση 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Το βραβείο παρέλαβε η ομάδα μαθητών του σχολείου, Σπυριδούλα Κολιού, Μαρία Προύσαλη και Φώτης Παπαϊωάννου, όπου μαζί με εκπαιδευτικούς τους ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι για τον σκοπό αυτό, ενώ στην τελετή συμμετείχαν συνολικά πέντε σχολεία της χώρας. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικά τοπόσημα και μουσεία της πόλης.

«Η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους κι όλες όσες εργάστηκαν ακάματα για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, μέσω του οποίου η ιστορική μνήμη της ηρωικής Εξόδου μετουσιώθηκε σε βίωμα ανεξίτηλα πλέον χαραγμένο στις ψυχές των μαθητριών και μαθητών της ακριτικής μας πόλης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του 5ου Γυμνασίου .

Δείτε την ταινία εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4saPihGfbu4

Αλεξανδρούπολη: 3η θέση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους για το 5ο Γυμνάσιο «Ελένη Φιλιππίδη»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος