Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου

Τρεις νέοι από την περιοχή Διδυμοτείχου πήραν ευλογία και βούτηξαν σήμερα στα δροσερά νερά του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε, χωρίς να  προηγηθεί λιτανεία, στις όχθες του ποταμού τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να δει από κοντά την αναβίωση του εθίμου.

Μια ψαρόβαρκα από τη μια πλευρά και τρεις νέοι από την άλλη, περίμεναν υπομονετικά τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, να ρίξει από ψηλά τον Σταυρό ψάλλοντας το  ‘Εν Ιορδάνη…..» για να βουτήξουν.

«Όλοι μαζί για τον Σταυρό» όπως μας είπαν.

Όλοι μαζί,  ο Ζήσης Καραφυλλίδης , ο Βαγγέλης Κυριακούδης και ο Θανάσης Πουρζιτίδης, πήραν την ευλογία του ιερέα, εξομολογήθηκαν και βούτηξαν στα νερά με σύμμαχο τον καιρό.

Προσπερνώντας τα απρόοπτα της ρίψης, με το χαμόγελο στα χείλη και την ικανοποίηση για την προσπάθεια τους, έστελναν ευχές για υγεία σε όλο τον κόσμο.

Έτσι φέτος αγιάσθηκαν τα νερά ενός ποταμού που για πολλά χρόνια αποτελεί ευλογία και κατάρα  για μεγάλο τμήμα του κεντρικού Έβρου.

Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου Αγιάσθηκαν τα νερά στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος