Α. Δημοσχάκης: Όποιος τολμήσει να πάρει τη Νοσηλευτική θα μας βρει απέναντι

Αυτονόητη θεωρεί την ένταξη της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου στην τροπολογία που προβλέπει την χορήγηση στεγαστικού επιδόματος στου πρωτοετείς φοιτητές των περιφερειακών Πανεπιστημίων, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δημοσχάκης δεσμεύτηκε να ζητήσει να συμπεριληφθεί η σχολή στο μέτρο αυτό διότι αν και υπάγεται στο ΔΙΠΑΕ λειτουργεί στην ακριτική μας περιοχή απέναντι από τα κανόνια των Τούρκων.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αλλά και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από την ίδρυση και λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας στην πολη μεταξύ Δήμου, ΔΠΘ αλλά και συλλόγων που αντιστάθηκαν, αρκέστηκε να τονίσει πως είναι ανάγκη μεγάλη το Διδυμότειχο να γίνει 5η έδρα του ΔΠΘ, ότι ο ίδιος δεν σταμάτησε να συζητά με το αρμόδιο υπουργείο για αυτό και ότι «με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας μπορούμε να επιτύχουμε το όραμα. Με  υποχωρήσεις και με προσεκτικές κινήσεις μεγαλώνει το ποσοστό επιτυχιας. θα πρέπει να λέμε λιγότερα από αυτά που κάνουμε» δήλωσε με  νόημα.

Χαρακτήρισε εύλογη την αγωνία των δυο πόλεων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου που φέτος η εισαγωγή φοιτητών φαίνεται πως θα  είναι μειωμένη λογω του υψηλού συντελεστή βάσης όμως σύμφωνα με το σκεπτικό του η  ίδρυση μεταδευτεροβαθμιων σχολών Σηροτροφίας Μελισσοκομίας και Υλοτομίας στο Σουφλί θα δώσει προοπτική στο διδακτικό επιστημονικό προσωπικό των δυο σχολών της Ορεστιάδας που σε πιθανό κραδασμό τους η ενασχόληση τους θα είναι εξασφαλισμένη.

Για δε την Νοσηλευτική σχολή εξέφρασε την θέληση του να την κάνει ελκυστική και αυτό  θα προκύψει μέσα από την αυτοτέλεια και την  αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου που προχωράει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η σχολή δεν πρόκειται και δεν θα αφήσουν να  φύγει από το Διδυμοτειχο  ενώ προειδοποίησε πως «όποιος τολμήσει να πάρει την σχολή πριν λειτουργήσουν τα άλλα δυο τμήματα θα μας βρει απέναντι»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος