Αλεξανδρούπολη: Συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με τον Δ. Σουφλίου  για τη γυναικεία δυναμική της περιοχής

Τη γυναίκεια δυναμική της περιοχής του Σουφλίου προσπαθεί να αναδείξει η συνεργασία που ξεκίνησε πρόσφατα ο Δήμος της πόλης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μέσα από τη δημιουργία ενός video, το οποίο προβάλλεται από σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, παρουσιάζοντας κάποιες γυναίκες οι οποίες δραστηριοποιούνται άλλες στον πρωτογενή  τομέα, άλλες στον επιστημονικό και άλλες τις απλές καθημερινές γυναίκες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών.

«Από το 2021 μετά τη διάκριση του Δήμου Σουφλίου ως Best Tourism Village έχει ξεκινήσει μια πολύ στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Αυτή η διάκριση έχει σηματοδοτήσει τη νέα εποχή για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ως Δήμος έχουμε αδράξει την ευκαιρία που κρύβεται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία την οποία εμπνεύστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και έχει ως βασικό σκοπό να καταστεί   ο τουρισμός η κινητήριος δύναμη της τοπικής οικονομίας», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τη συνεργασία η δημοτική σύμβουλος και συνεργάτης του Δήμου Σουφλίου κ. Έλενα Τσακαλδήμη και πρόσθεσε πως «προς αυτήν την κατεύθυνση από τη διάκριση και μετά οργανωνόμαστε ,επικοινωνούμε, αλληλοεπιδρούμε και ανακαλύπτουμε ακόμη περισσότερο τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον μας σε σχέση με τον τουρισμό έχει επικεντρωθεί στις γυναίκες της περιοχής οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα οξύμωρο και πολύ γοητευτικό σχήμα μια γυναίκα εκλεπτυσμένη που συνδέεται με το μετάξι, αλλά έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα τοπίο αγροτικό».

Όπως εξηγεί η κ. Τσακαλδήμη, «το πρόσημο είναι θετικό. Λαμβάνουμε την γνώση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό που κάθε μήνα φροντίζει μέσα από εργαστήρια να μας εμπλουτίζει τις γνώσεις μας και την κάνουμε πράξη με όποιον τρόπο μπορούμε».

Ο Δήμος Σουφλίου αποτελεί την μοναδική ελληνική περίπτωση ανάμεσα σε 130 περιοχές από όλο τον κόσμο που έχουν από το έτος 2021 το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού και συνεχίζει να εξελίσσεται δημιουργικά ολοένα και περισσότερο στον τουριστικό τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος