Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου η θωράκιση του νησιού από την πανδημία

Η Συντονιστική Ομάδα Covid 19, η οποία αποτελείται από εκλεγμένους ιατρούς 1ου & 2ου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Ρόδο, συναντήθηκε με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και κατέληξε σε προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρωτοβουλία τέθηκε υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρόδου Στέλιος Καραταπάνης. Κατόπιν συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων προτείνει:
-Τον τακτικό έλεγχο και την προτεραιότητα εμβολιασμού των Καθηγητών και των Δασκάλων πριν την επιστροφή τους στις διδακτικές αίθουσες.
-Τον καθολικό έλεγχο των αφίξεων στις πύλες εισόδου (αεροδρομίου και λιμένων) για τον έγκαιρο εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων ή και τυχόν ασθενών.
-Την εθελοντική συνεργασία ιατρών μελών του Ι.Σ.Ρ. με τα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. για την διενέργεια των rapid test στους πολίτες καθώς και την στελέχωση των Εμβολιαστικών Κέντρων, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.
-Τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε Δημόσιες Υπηρεσίες και λοιπούς δημόσιους χώρους.
-Οι συμπτωματικοί συμπολίτες μας να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό ή στο Νοσοκομείο και να αποφεύγουν τα προκαθορισμένα σημεία των ελέγχων του Ε.Ο.Δ.Υ.
-Τέλος, με την επικείμενη εφαρμογή του νέου μέτρου της αυτοδιάγνωσης
(self test) από τους πολίτες, η Συντονιστική Ομάδα, εξετάζει
τους τρόπους που θα μπορούσε να προσφέρει τη βοήθεια της σε όσους πολίτες, για διάφορους λόγους, αδυνατούν να το πραγματοποιήσουν.

Οι παραπάνω προτάσεις θα συζητηθούν με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας, του Δήμου Ρόδου, του ΕΟΔΥ και του Νοσοκομείου Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος