Υπεγράφη η σύμβαση για τα δίκτυα του φράγματος Γαδουρά

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και του προέδρου της ΔΕΥΑΡ Γιάννη Καμπούρη η προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Υδραγωγείου και των δικτύων του Φράγματος Γαδουρά.

«Υπογράφουμε τη σύμβαση γι αυτό το μεγάλο έργο, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Έχουμε βγάλει στα 50 νησιά του Νοτίου Αιγαίου έργα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν το περιβάλλον» δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης τόνισε ότι “με το έργο αυτό λύνεται το πρόβλημα χρόνιας και βίαιης ταλαιπωρίας των κατοίκων πολλών περιοχών της Ρόδου”.
Ουσιαστικά το έργο αφορά την σύνδεση με το φράγμα Γαδουρά της Νότιας Ρόδου (Ασκληπειό, Κιοτάρι, Γεννάδι μέχρι τη Λαχανιά), της Λίνδου (Κάλαθος, Λάρδος, Πυλώνα), του Αρχαγγέλου και του Αφάντου, δλδ περιοχών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης κάθε καλοκαίρι.
Υπεγράφη η σύμβαση για τα δίκτυα του φράγματος Γαδουρά
Ο συνολικός χρόνος κατασκευής έχει προσδιοριστεί στους 34 μήνες, έχει ωστόσο προβλεφθεί η τμηματική ολοκλήρωση και χρήση του δικτύου. «Μέσα στους επόμενους 10 μήνες θα έχει φθάσει το νερό στη Λίνδο και μετά στη Λάρδο, στη Λαχανιά και στις υπόλοιπες περιοχές» δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νίκος Λυμπερόπουλος.
Η ΔΕΥΑΡ θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα διαχείρισης, συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου καθώς και με τη δαπάνη του ρεύματος. Η σύμβαση έχει διάρκεια 6,5 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος