Ξεκλείδωσαν οι βαριές πόρτες της ιστορίας στη οδό Ιπποτών στη Ρόδο

Στην οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τους πιο όμορφους και ιστορικούς δρόμους της Ευρώπης, σταυροδρόμι λαών, θρησκειών και πολιτισμών για εκατοντάδες χρόνια, το Κατάλυμα της Γαλλίας φιλοξενεί πλέον ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο σύγχρονης κεραμικής δημιουργίας.


Ήδη από το 2020 οι ανακαινισμένοι χώροι του ισογείου φιλοξένησαν τρεις καλλιτέχνες από Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του κεραμίστα καλλιτέχνη Κώστα Νεοφύτου μυήθηκαν στην ροδίτικη κεραμική παράδοση.
Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ισόγειου χώρου του Καταλύματος της Γαλλίας έγιναν χθες παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonave και του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από αρχειακό υλικό αφιέρωμα στον ΙCΑRΟ -ΙΚΑΡΟΣ (1927-1987) με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάκου Τσιμέττα.
«Θέλαμε από αυτόν τον δρόμο, την οδό Ιπποτών, να στείλουμε το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας, της σύγχρονης Ρόδου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο, Αλίκη Μοσχή- Gauguet.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος