Ξεκίνησαν τις διακοπές τους οι 189 Ολλανδοί – 25.000 έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πείραμα της Ρόδου (video)

“Ήρθαμε στον τόπο του ούζου και θα το διασκεδάσουμε”, δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ κάποιοι από του 189 Ολλανδούς τουρίστες, που βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο, από το όποιο ωστόσο απαγορεύεται να βγουν!

Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός όρος του “πειράματος της Ρόδου” που σε συνεργασία με την Ολλανδική κυβέρνηση, αποτελεί το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην χώρα μας.

Κ.Ταρασλιάς: Το 95% της οικονομίας της Ρόδου είναι ο Τουρισμός όμως προέχει η ασφάλεια

“Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος των διακοπών δεν είναι αυτό που επιθυμούμε εμείς στους τουριστικούς προορισμούς… ωστόσο σηματοδοτεί κάτι”, λέει ο Αντιδήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Σηματοδοτεί ότι ο τουρισμός πρέπει να ξεκινήσει. Σηματοδοτεί, ότι ακόμη και οι Ευρωπαίοι ανησυχούν πολύ και για τα πρακτορεία τους και για τις αεροπορικές εταιρείες… δεν είμαστε μόνο εμείς”, σημειώνει.

25.000 Ολλανδοί είπαν “ΝΑΙ” στο πείραμα

“25.000 Ολλανδοί έκαναν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και έγιναν δεκτοί 189”, τονίζει ο κ. Ταρασλιάς. “Αυτό δείχνει τη μεγάλη ανάγκη να ξεφύγουν, έχουν ήδη κουραστεί, δεν έχουμε κουραστεί μόνο εμείς οι Έλληνες. Αυτό που πουλάει η Ελλάδα το πουλάει καλά. Αλλά για να πετύχουμε το καλοκαίρι επανεκκίνηση της οικονομίας, πρέπει όλοι να προσέξουμε…”

Βαρόμετρο για τον τουρισμό η επιτυχία του πειράματος της Ρόδου

“Το έζησαν πέρυσι οι τουρίστες, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, ελπίζω φέτος να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να συνεχίσει αυτό να αποτελεί μια πραγματικότητα”, υπογραμμίζει τέλος ο κ. Ταρασλιάς εκφράζοντας την πεποίθησή του, ότι ο Τουρισμός θα αποτελέσει και εν μέσω πανδημίας τον βασικό πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας μας.

Στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου όπου έφτασαν χθες με ειδική πτήση οι 189 τουρίστες, τους περίμεναν 7 πούλμαν, τα οποία νωρίτερα είχαν απολυμανθεί, και αναχωρούσαν ανά 27 άτομα ανά τέταρτο για το ξενοδοχείο, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός. 

Ξεκίνησαν τις διακοπές τους οι 189 Ολλανδοί – 25.000 έκαναν αίτηση συμμετοχής στο πείραμα της Ρόδου (video)

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνοδοί τους θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο ως τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, και στο διάστημα αυτό θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μόνο στους κοινόχρηστους χώρους, με το ενδεχόμενο οργάνωσης και μικρών γεγονότων ψυχαγωγίας. Επίσης, και το προσωπικό που θα τους εξυπηρετήσει θα παραμείνει στο ξενοδοχείο όλο αυτό το διάστημα και θα υποβάλλεται τακτικά σε rapid test.

Από το πρωί έχουν βγει στα μπαλκόνια τους και απολαμβάνουν μόνο “οπτικά” τη θάλασσα που απέχει από τα δωμάτιά τους μόλις 10 μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος