Με την έναρξη του πλάνου δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2019, στο πλαίσιο του τίτλου «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», συνέπεσε η έναρξη της 6ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στην οποία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έκανε, για μια ακόμη φορά, αισθητή και διακριτή την παρουσία της.
Ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019, μια διάκριση που πρώτη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διεκδίκησε και κέρδισε, βάζοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών, το Νότιο Αιγαίο ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι διοργανωτές της Έκθεσης βράβευσαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνεισφορά της στη διεθνή ανάδειξη της νησιώτικης γαστρονομίας, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος.
Με «όπλο» την εξωστρέφεια, τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων είχαν εξαιρετική παρουσία στην μεγάλη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Με 44 εκθέτες, από 12 νησιά του Νοτίου Αιγαίου σ’ ένα περίπτερο 312 τ.μ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προώθησε και φέτος έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της: την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τους παραγωγούς της, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό και τους επιχειρηματίες του χώρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Πλήθος επισκεπτών πέρασαν από το περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου, κατά την πρώτη μέρα της Έκθεσης, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εντυπωσιακή γκάμα παραδοσιακών νησιώτικων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, από τα νησιά που συμμετέχουν, αλλά και την γαστρονομία τους, αφού η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, συνοδεύτηκε για μια ακόμη φορά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, που πρόσφερε παραδοσιακές γεύσεις μέσα από τις δημιουργίες της, αφήνοντας τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης, μαζί με την σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας.
«Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νοτίου Αιγαίου είναι ότι κάθε ένα από τα 50 κατοικημένα νησιά του, διαθέτει τη δική του ξεχωριστή, μοναδική κουζίνα και τοπικά προϊόντα υψηλότατης ποιότητας και διατροφικής αξίας. Αυτός ο εξαιρετικός, μοναδικός γαστρονομικός πλούτος, χάρισε στην Περιφέρειά μας τη διάκριση της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος