Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κω για άμεσα μέτρα για την εξεύρεση στέγης

Σε συγκέντρωση στο δημαρχείο της Κω καλεί τους εκπαιδευτικούς στη 1.30 μμ. σήμερα  Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαιτώντας από δήμους, Επαρχεία , Περιφέρεια, άμεσα μέτρα στήριξης σχετικά με τα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζουν.

Η διοίκηση της Β ΕΛΜΕ  χαρακτηρίζει απελπιστική την κατάσταση που βιώνουν ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας και αναγκάζονται να δίνουν υπέρογκα ενοίκια ακόμα και να αφήσουν τα σπίτια τους πριν κλείσουν τα σχολεία .

Ζητά να εξασφαλιστεί άμεσα η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών, νεοδιόριστων και μόνιμων) που εργάζονται στα σχολεία των νησιών μας και κατάγονται από άλλες περιοχές, σε προγράμματα που θα εξασφαλίζουν δωρεάν στέγαση σε ξενοδοχεία ή σπίτια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στέγασης 300 ευρώ.

Παράλληλα προτείνει να αξιοποιηθεί η περιουσία των Δήμων και τα κλειστά ξενοδοχεία , ώστε να κατασκευαστούν κατοικίες για τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι θα μένουν σε σύγχρονα, ασφαλή σπίτια, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά.

Η Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ζητά ταυτόχρονα από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές να απαιτήσουν από την πολιτεία, τα χρήματα που είναι αναγκαία, για την ενοικίαση ή κατασκευή κτιρίων, με σκοπό τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος