Ανησυχητική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατά το μήνα Ιούλιο, με τον απολογισμό των θυμάτων να είναι βαρύτερος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν οχτώ (8) θανατηφόρα, έναντι δύο το 2025, οχτώ (8) σοβαρά και εξήντα ένα (61) ελαφρά.


Τροχαία Ατυχήματα
Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το μήνα Ιούλιο 2026 σημειώθηκαν 76 τροχαία ατυχήματα, έναντι 68 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2025.
-Οχτώ (8) θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2025)
-Οχτώ (8) σοβαρά τροχαίο ατύχημα (έναντι 10 το 2025)
-Εξήντα ένα (61) ελαφρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 55 το 2025)
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου το μήνα Ιούλιο 2026 καταγράφηκαν 93 παθόντες έναντι 92 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2025.
Ειδικότερα καταγράφηκαν:
-Οχτώ (8) θάνατοι (έναντι 3 το 2025)
-Εννέα (9) σοβαρά τραυματίες (έναντι 10 το 2025)
-Εβδομήντα έξι (76) ελαφρά τραυματίες (έναντι 79 το 2025)
Σ’ ότι αφορά στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ), αυτές ανήλθαν τον Ιούλιο σε 12.272. Εξ’ αυτών, οι 2.478 αφορούσαν οδήγηση χωρίς προστατευτικό κράνος και ζώνη ασφαλείας, 636 οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας, 170 για υπερβολική ταχύτητα, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 252 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, έχοντας στόχο και σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος