Τρεις υποψήφιοι από το 2ο Λύκειο Κω και ένας από το Αντιμάχειας αρίστευσαν συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια

Σημαντική μείωση των αριστούχων σημειώθηκε φέτος αναφορικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων, ενώ μέτριες έως κακές ήταν οι βαθμολογίες ιδιαίτερα στο 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή Ανθρωπιστικές Νομικές και Κοινωνικές επιστήμες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις Διευθυντών Λυκείων και Λυκειακών τάξεων της Κω, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Τρεις υποψήφιοι από το 2ο Λύκειο Κω στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αρίστευσαν και συγκεντρώνουν 19.000 μόρια. Αντίθετα μέτριες έως κακές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών /τριών στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, σύμφωνα με δήλωση του υποδιευθυντή, Ηλία Γεωργακόπουλου.

Στο Λύκειο Αντιμάχειας μεγάλο ήταν το ποσοστό των παιδιών, που, ενώ δήλωσαν συμμετοχή, δεν προσήλθαν και σύμφωνα με τον Διευθυντή κ Γιάννη Σημαντηράκη η αιτία οφείλεται κυρίως στα μέτρα, λόγω πανδημίας και στις δυσκολίες της διδασκαλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ένας υποψήφιος του Λυκείου συγκεντρώνει 19.000 μόρια

Και στο 1ο Ιπποκράτειο Λύκειο καταγράφηκαν καλές επιδόσεις και σε κάθε πεδίο δύο αριστούχοι, ενώ σε αυτό των Λυκειακών τάξεων Ζηπαρίου, όπως τόνισε ο Διευθυντής κ Γιάννης Κρητικός οι βαθμολογίες ήταν μέτριες προς τα κάτω.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου αναμένεται πτώση μικρότερη η μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές και των τεσσάρων πεδίων.

Παράλληλα εκτιμούν ότι η μείωση των υποψηφίων των ΓΕΛ στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις σε σχέση με πέρυσι (-3.261 υποψήφιοι) δεν μπορεί να καλύψει την πρωτοφανή μείωση των θέσεων που έφτασε φέτος τις 9.021.

Υπενθυμίζεται, ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση που επιθυμεί.

Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% λιγότεροι από πέρυσι (60.070 το 2021).

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος