Τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν κοντά στις ακτές της Λέρου – Καταγγελίες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας

Προκλητική και παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές των νησιών της Δωδεκανήσου, καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
Σημειώνει ότι σήμερα, Παρασκευή, κοντά στις ακτές της Λέρου εντόπισε έξι (6) τουρκικά αλιευτικά, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την Ελληνική σημαία και τα οποία αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή όταν οι ερευνητές του Ινστιτούτου άρχισαν να βιντεοσκοπούν το περιστατικό.

Τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν κοντά στις ακτές της Λέρου – Καταγγελίες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας

Καταγγέλλουν δε ότι ενώ ενημέρωσαν την αρμόδια λιμενική αρχή, έλαβαν ως απάντηση ότι υπάρχει αδυναμία παρέμβασης και θα ενημερώσουν τις ανώτερες αρχές.
«Παρουσιάζουμε μια επικίνδυνη και σαθρή εικόνα ως χώρα, δηλώνοντας αδυναμία να αποτρέψουμε την καταστροφική και παράνομη αλιεία, αλλά και τελείως ανέτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας νερά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, τονίζοντας ότι “την ίδια χρονική στιγμή και στις ίδιες περιοχές η χώρα έχει επιστρατεύσει μεγάλο στόλο και σύγχρονο εξοπλισμό για να απωθούνται βάρκες με γυναικόπαιδα και κατατρεγμένους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος