Τόπος προορισμού ψηφιακών νομάδων θα γίνει η Ρόδος- Συνεργασία της Περιφέρειας με την CISCO

Δεκαεπτά  εργαζόμενους – ψηφιακούς νομάδες της CISCO, φιλοξενεί από τις αρχές Μαρτίου και για 3 μήνες στη Ρόδο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με κεντρικό μήνυμα “All roads lead to Rhodes” (Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο), η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό, φιλοδοξούν να μετατρέψουν τη Ρόδο σε τόπο φιλοξενίας  ψηφιακών νομάδων  και να υλοποιήσουν μια σειρά από έργα και συνεργασίες με τοπικούς φορείς. 

Ειδικότερα:

–  Θα αναπτυχθούν ψηφιακές λύσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά τη διασύνδεση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με τις εταιρείες μέλη του.

–  Σε συνεργασία με το Rhodes International Culture and Heritage Society (RICHeS) θα υιοθετηθούν ψηφιακές εφαρμογές, για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

–  Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι ψηφιακοί νομάδες θα προτείνουν, σχεδιάσουν και υλοποιήσουν ψηφιακές λύσεις για την εξ αποστάσεως εργασία, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν ενεργά σε έρευνα σχετικά με την ενσωμάτωση της εξ αποστάσεως εργασίας στις κοινωνίες ενισχύοντας υπάρχουσες δράσεις του Πανεπιστημίου.

–  Σε συνεργασία με κοινωνικές δομές, θα οργανώσουν ειδικά σεμινάρια και workshops, που θα εστιάζουν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος προστασίας.

 Την συνεργασία, παρουσίασαν αναλυτικά σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο διευθύνων σύμβουλος της CISCO Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου, Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης και ο υπεύθυνος Cisco Δημόσιου Τομέα Νικόλαος Λαμπρογεώργος, που αναφέρθηκαν στην αλλαγή του παραδοσιακού μοντέλου εργασίας που ξεκίνησε στα χρόνια της πανδημίας και συνεχίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, αλλά και στη συνεργασία, που ήδη έχουν με το Κέντρο Καινοτομίας που λειτουργεί στη Σύρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος