Να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτα μέτρα ενίσχυσης τόσο των δικαστικών υπηρεσιών της Κω όσο και των περιφερειακών εδρών Καλύμνου και Λέρου, καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κω.
Σημειώνει ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, με σοβαρό κίνδυνο για τη συνέχεια της λειτουργίας τους και διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί άλλη αναμονή και θα προβεί σε όλες τις μορφές θεσμικών και συνδικαλιστικών παρεμβάσεων για την υπεράσπιση της λειτουργίας των δικαστηρίων και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Διατείνεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης περιορίζεται σε μελλοντικά χρονοδιαγράμματα, μεταφέροντας την ουσιαστική ενίσχυση για το 2026 και τονίζει ότι για τις υπηρεσίες που σήμερα κινδυνεύουν να αναστείλουν την λειτουργία τους, τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν αποτελούν λύση αλλά παράταση της κρίσης.
«Η υποστελέχωση έχει ήδη μετατραπεί σε σοβαρές καθυστερήσεις στη λειτουργία της δικαιοσύνης, σε εξάντληση του εναπομείναντος προσωπικού και σε υποβάθμιση του δικαιώματος των πολιτών στην πρόσβαση στη Δικαιοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος