Το Κασιώτικο ντολμαδάκι θα “ταξιδέψει” σε όλη την Ελλάδα

“Ανοίγει τα πανιά’ του το Κασιώτικο ντολμαδάκι και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει εκτός του Ηρωικού νησιού.

Η ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της Κάσου αποκαλύπτει μετά από πολλά τα μυστικά του υπέροχου αυτού εδέσματος, με σκοπό να κάνει κοινωνούς της γεύσης του όλη την Ελλάδα σε πρώτη φάση.

“Η προβολή της Κάσου και οι θέσεις εργασίας, που ανοίγουν μ΄ αυτή την πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό γεγονός για το νησί μας” υπογράμμισε κατά την διάρκεια των σημερινών εγκαινίων της “Κάσιος ΚΟΙΝΣΕΠ” ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλής Ερωτόκριτος.

Το Κασιώτικο ντολμαδάκι θα “ταξιδέψει” σε όλη την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της “Κάσιος ΚΟΙΝΣΕΠ” κ Μηνάς Μαλανδρής υπογράμμισε -μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου- πως “σκοπός μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του νησιού και βασιζόμαστε στο γεγονός ότι είναι η μόνη επιχείρηση, που θα διανείμει τα κέρδη που θα προκύπτουν στους εργαζόμενους της η σε κοινωνικές δράσεις πάνω στο νησί και όχι στους μετόχους, κάτι που δεσμεύεται από το καταστατικό της”, ενώ πρόσθεσε πως το προϊόν αυτό σύντομα θα βρίσκεται και στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητο πρατήριο.

Η |Κάσιος ΚΟΙΝΣΕΠ” έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει όσα άτομα θέλει, χωρίς περιορισμούς, ανάλογα με τις δράσεις της. Για κάθε δράση, υπάρχει ξεχωριστή ομάδα, η οποία εργάζεται ανεξάρτητα από τις άλλες και πληρώνεται και ανεξάρτητα από τις άλλες. Για παράδειγμα, μια ομάδα μπορεί να ασχολείται με παραδοσιακά προϊόντα, μια άλλη με τουριστικές υπηρεσίες, μια άλλη με την ανακύκλωση, κλπ. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το πόσα άτομα θα αποτελούν κάθε ομάδα. Η συνεργασία με Ο.Τ.Α. προτείνεται από την νομοθεσία και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην υλοποίηση δράσεων ενός Δήμου, όπως της Κάσου, αφού ο Δήμος μπορεί να αναθέτει έργα, δεν μπορεί όμως να κάνει προσλήψεις.

Το Κασιώτικο ντολμαδάκι θα “ταξιδέψει” σε όλη την Ελλάδα

Ο κ. Μαλανδρής ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πως “για να γίνει κάποιος μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ, πρέπει να αγοράσει τουλάχιστον μια μερίδα. Για να εργαστεί, γίνεται κανονικά πρόσληψη, όπως σε κάθε επιχείρηση, πληρώνεται, ασφαλίζεται και φορολογείται, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Το κεφάλαιο της ΚΟΝΣΕΠ συγκεντρώνεται από την αγορά μερίδων, 1 υποχρεωτικής και έως 5 προαιρετικές, καθώς και από δωρεές και χορηγίες”. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση ώστε όλοι “να συμβάλλουν οικονομικά στην λειτουργία της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, γιατί απλούστατα, τα οφέλη, που θα προκύψουν θα είναι για όλους τους συμπατριώτες, είτε είναι μέλη της είτε όχι. Όλοι έχουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο, που θέλει εργασία και όλοι θέλουμε να έχουμε ποιοτική παροχή υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος