Το Επιμελητήριο Δωδ/σου ζητά να ανοίξει η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας για τα σκάφη αναψυχής

Την παρέμβαση των Υπουργών Τουρισμού, Εξωτερικών, Υγείας και του Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας ζητά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την αναθεώρηση των περιορισμών των θαλάσσιων συνδέσεων μέσω της Τουρκίας, ώστε να επιτραπεί η προσέγγιση ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στα ελληνικά λιμάνια.
Μια τέτοια απόφαση θα δώσει ανάσα ζωής σε εκατοντάδες κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου και προσθέτει πως «τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής αποτελούν μια από τις βασικότερες κινητήριες δυνάμεις για τις οικονομίες των νησιών μας, ιδίως των μικρών όπως η Σύμη, η Χάλκη, η Τήλος, η Νίσυρος, η Λέρος, η Πάτμος, το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι, που παρουσιάζουν υψηλή εξάρτηση από το προερχόμενο από την Τουρκία yachting.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νησί τη Σύμης. Το 2019, η Σύμη υποδέχθηκε περισσότερα από 12.000 σκάφη, προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τουρκικά λιμάνια. Εάν η διασύνδεση με την Τουρκία παραμείνει κλειστή, εκτιμάται ότι η Σύμη δε θα δεχθεί περισσότερα από 1.000 σκάφη τη φετινή σεζόν, κάτι που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στην οικονομία του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος