Το άμεσο κλείσιμο της παράνομης χωματερής στην Κάλυμνο ζητά ο Κ.Βελόπουλος

Ερώτηση με θέμα το άμεσο κλείσιμο της παράνομης χωματερής στην Κάλυμνο απευθύνει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος.

“Η χωματερή ασχημίζει απίστευτα τον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργεί, δε, απεχθή εντύπωση, ευρισκόμενη στην είσοδο του νησιού και επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα μας με βαριά πρόστιμα, που καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό μας, κατόπιν κυρώσεων της ΕΕ” υπογραμμίζει ο κ. Βελόπουλος και προσθέτει πως οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως “καθημερινά, γίνονται μάρτυρες της ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων στο νησί τους, κατά την οποία απελευθερώνονται πολύ επικίνδυνες ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό, με καταστροφικές συνέπειες στην υγεία των ιδίων και των παιδιών τους.

Η ανεξέλεγκτη καύση διοχετεύει στο έδαφος και τα υπόγεια νερά μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων, ρυπαίνοντας και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τονίζουν ότι, η χωματερή της Καλύμνου δέχεται πάνω από 10.000 τόνους σκουπιδιών τον χρόνο, ενώ, η διαχείριση των σκουπιδιών κατέχει την πρώτη θέση στα τοπικά ζητήματα στο νησί τους, εδώ και δεκαετίες.

Απαιτούν οι ως άνω Καλύμνιοι, ενώ συνηγορούν επί του θέματος ειδικοί επιστήμονες της περιοχής τους, καθώς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., τα εξής: α) άμεσο κλείσιμο της παράνομης χωματερής «ΧΑΔΑ», β) απόθεση απορριμμάτων στον «ΧΥΤΑ» (έργο που υπάρχει και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ), γ) ενεργοποίηση των πράσινων σημείων ανακύκλωσης σε Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο (υπάρχουν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ) και δ) προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αγορά απορριμματοφόρων και σωστή χωροθέτηση, ώστε να λειτουργήσει η ανακύκλωση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος