Τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς θα λειτουργήσει στον Δήμο Ρόδου

Το πλάνο της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου, για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, παρουσίασε χθες στην αίθουσα Ροδινίου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Θωμάτος με την παρουσία του αντιδημάρχου ψηφιακής μετάβασης, Γιώργου Βαρέλη και του εντεταλμένου συμβούλου περιβάλλοντος, Γιάννη Μητσού.

Το παρών έδωσαν δεκάδες εθελοντές και μέλη εθελοντικών οργανώσεων του νησιού οι οποίοι έθεσαν τα ερωτήματά και τις παρατηρήσεις τους στον κ. Θωμάτο. 

Αρχικά ο κ. Θωμάτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι ως εθελοντής σε φιλοζωικό σωματείο και ο ίδιος, αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει την διάθεση να βοηθήσει με κάθε τρόπο ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι στον δήμο Ρόδου θα λειτουργήσει τμήμα προστασίας ζώων συντροφιάς το οποίο θα μεριμνά για τα ζητήματα φροντίδας των αδέσποτων ζώων. 

«Το τμήμα αυτό θα πρέπει να στελεχωθεί, αρχικά υπολογίζουμε με 6 άτομα και στη συνέχεια με περισσότερα. Ωστόσο οι διαδικασίες για να γίνουν οι προσλήψεις δεν είναι εύκολες. Χρειάζεται χρόνος» δήλωσε ο κ. Θωμάτος ενώ ανέφερε ότι με την βοήθεια των εθελοντών της Ρόδου θα γίνει και καταγραφή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε όλο το νησί καθώς και στο κυνοκομείο της Ρόδου.

Επιπλέον, ο κ. Μιχάλης Θωμάτος εξήγησε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και έλαβε έγκριση για την αγορά δυο οχημάτων με κτηνιατρικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούνται σε δράσεις στείρωσης. 

«Τα οχήματα θα τα παραλάβουμε τον Ιούνιο, ευελπιστώ μέχρι τότε να έχουμε και το  προσωπικό ώστε να στελεχωθούν. Θέλουμε να τοποθετηθεί ένα στην ανατολική και ένα στην δυτική μεριά του νησιού ώστε οι εθελοντές να μην χρειάζεται να φεύγουν από τα χωριά τους και να πρέπει να έρχονται στην πόλη για να στειρώνουν τα ζώα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Για το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου, ο κ. Θωμάτος ανέφερε ότι: «Υπάρχει τεράστια πίεση αυτή τη στιγμή στο κυνοκομείο, δεν υπάρχει χώρος για να φιλοξενήσουμε άλλα ζώα» ενώ για το πρόβλημα μη χρηματοδότησης της δομής τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το ζήτημα θα έχει λυθεί.

Ο κ. Γιώργος Κρητικός, επικεφαλής της οργάνωσης animal rescue Rhodes που από την 1η Ιανουαρίου διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί το κυνοκομείο, δήλωσε ότι όλα όσα προτείνει ο κ. Θωμάτος θα χρειαστούν χρόνο γι’ αυτό και χρειάζεται την στήριξη των εθελοντών. «Ας ενωθούμε για μια φορά όλοι μαζί» τόνισε, ενώ είπε ότι στο κυνοκομείο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 389 σκυλιά από τα οποία τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος