Θ. Βαρκάς: Στο τέλος του χρόνου η ολοκλήρωση των εργασιών στην ‘’Αγία Παρασκευή’’

Την ανησυχία και απογοήτευσή του για την καθυστέρηση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, μετά τον σεισμό του 2017 στην Κω, της Αγίας Παρασκευής εκφράζει ο πολιτικός μηχανικός, ειδικός διαχειριστής και επιβλέπων από πλευράς Μητρόπολης, Θεοδόσης Βαρκάς μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Με απογοητεύει τελευταία ο εργολάβος, γιατί και σε αλλαγές προχωρά και μεγάλη καθυστέρηση, λόγω έλλειψης προγραμματισμού στο έργο υπάρχει. Περίμενε μάλιστα υλικά, τα οποία έπρεπε να είχε φροντίσει νωρίτερα, όπως τα ενέματα. Αποτέλεσμα “να πάμε πίσω στη παράδοση του Ναού”, μάλιστα απέφυγε η εργολήπτρια εταιρεία ΟΚΤΑΝΑ να στείλει τον υπεύθυνο εργοδηγό  ώστε να συνεννοηθεί με τον αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας και με μας ως Μητρόπολη” τόνισε ο κ Βαρκάς.

Στη καλύτερη των περιπτώσεων, πρόσθεσε, οι βασικές εργασίες στην εκκλησία θα ολοκληρωθούν τέλος του χρόνου και όχι το Φθινόπωρο, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ενώ ταυτόχρονα ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέβει από 350.000 στα 500.000 ευρώ.

Καθυστέρηση διαπίστωσε όμως ο ειδικός διαχειριστής μηχανικός της Μητρόπολης και στις εργασίες στον Ναό του Αγίου Νικολάου.

“Προχωράμε αργά βασανιστικά λόγω τροποποιήσεων, που έγιναν στη μελέτη από την εταιρεία κατασκευής (ΣΜΙΛΗ). Όμως οι εκκλησίες μας θα παραδοθούν ασφαλείς χάρις στις πιέσεις τις δικές μας να μην δεχθούμε καμία μείωση αντοχής ενίσχυσης των δυο ναών μας” υπογράμμισε ο κ Βαρκάς εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τελικά ο Μητροπολιτικός Ναός του “Αγίου Νικολάου”  θα παραδοθεί νωρίτερα από την “Αγία Παρασκευή”.

Να σημειωθεί ότι και ο προϋπολογισμός του Αγίου Νικολάου αυξήθηκε από το 1.230.000 στο 1.850.000 ευρώ.

 Αρνούνται οι ΤΥ της Περιφέρειας να δώσουν πρωτόκολλα παραλαβής

Την δυσαρέσκεια  και αγανάκτηση του όμως εξέφρασε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου  ο έμπειρος πολιτικός μηχανικός και  εκπρόσωπος της Ι Μητρόπολης Κω και για την άρνηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο εδώ και δυο μήνες αίτημα του να δώσουν τις αναλυτικές επιμετρήσεις και τα Πρωτόκολλα παραλαβής ώστε να τα έχουν συγκεντρωτικά ως Μητρόπολη.

“Τι έχουν να κρύψουν ;” διερωτήθηκε ο κ Βαρκάς υπενθυμίζοντας, ότι ο ίδιος επιβλέπει τις εργασίες σαν υπεύθυνος έργου από την ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης, Επιπτώσεων, Φυσικών Καταστροφών), βεβαιώνει λογαριασμούς και υπογράφει σαν μέλος της επιτροπής παρακολούθησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος