Τάσος Χατζηλιαμής: Νέες τουριστικές αγορές επιδιώκει να προσελκύσει η Ρόδος

Μια πρώτη εικόνα για την νέα τουριστική σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει στη Ρόδο, έδωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Τάσος Χατζηλιαμής.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηλιαμής η τουριστική κίνηση αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι με το ενδεχόμενο να καταγραφούν φέτος περισσότερες αφίξεις.

Τα στοιχεία από τις προκρατήσεις  δείχνουν μέχρι στιγμής μια πτώση στην γερμανική αγορά και την ίδια στιγμή μια μεγάλη άνοδο στην αγορά της Αγγλίας, «θα έχουμε φέτος αύξηση στην αγγλική αγορά σε σημείο που ίσως να ξεπεράσει και την γερμανική που αυτή τη στιγμή κατέχει την πρώτη θέση ενώ ανοδική πορεία σημειώνουν και αγορές όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Ρουμανία» αναφέρει ο κ. Χατζηλιαμής.

Παράλληλα, τόσο από τα τουριστικά γραφεία όσο και από τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό γίνονται προσπάθειες για «άνοιγμα» σε νέες αγορές όπως αυτή της Ινδίας και της Αμερικής. «Υπάρχουν κάποιες νέες αγορές τις οποίες προσπαθούμε να προσελκύσουμε, προς το παρών  με πολύ μικρά νούμερα ωστόσο αν καλλιεργηθεί η προσπάθεια αυτή μπορεί να φέρει στο μέλλον καλά αποτελέσματα» τονίζει ο κ. Χατζηλιαμής.

Αναφορά έγινε και στην προετοιμασία της Ρόδου για την υποδοχή των τουριστών με τον κ. Χατζηλιαμή να δηλώνει ότι: «Θα πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα του οδικού δικτύου και της καθαριότητας. Εμείς επισημαίνουμε τα προβλήματα και ευελπιστούμε ότι θα μας ακούσει τόσο ο Δήμος όσο και η περιφέρεια» .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος