Τα έσοδα του Τέλους Ανθεκτικότητας διεκδικεί η ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του νόμου για τις παραλίες

Να περιέλθουν στην Αυτοδιοίκηση τα έσοδα από το Τέλος Ανθεκτικότητας για την κλιματική κρίση, αποφάσισε ομόφωνα -μετά από εισήγηση του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη- το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

«Το κάθε νησί πρέπει να εισπράττει αυτό που του αναλογεί. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, γιατί η Περιφέρεια βοηθάει τους μικρούς Δήμους που δεν έχουν υπηρεσίες για να εκτελέσουν έργα» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ.

Ο δήμαρχος της Κω,  Θεοδόσης Νικηταράς, που υπολογίζει τα χρήματα να φτάσουν φέτος τα 26 εκατομμύρια στο νησί του, ζήτησε το Τέλος να επιστρέψει στα νησιά ως υπεραξία.

Οι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στα κρατικά ταμεία αλλά να επιστραφούν στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Να αποσυρθεί ο νόμος για τις παραλίες ζητά η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

«Να αποσυρθεί ο πρόσφατος νόμος για τη διαχείριση και εκμετάλλευση των παραλιών, που ουσιαστικά περιέρχεται στο Κράτος», ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Για «ευτράπελα του νόμου» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αστυπάλαιας,  Νίκος Κομηνέας, ενώ ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου, σημείωσε «μας άφησαν τη λάντζα και πήραν όλα τα υπόλοιπα».

Το Σώμα αποφάσισε να καταφύγει σε νομική στήριξη, ώστε να κατατεθεί προσφυγή για το συγκεκριμένο νόμο που αφαιρεί το δικαίωμα από τους δήμους να έχουν σύμφωνη γνώμη σε ότι αφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος