ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου: Να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των ΕΛΤΑ

Δριμεία κριτική εξαπολύει στη κυβέρνηση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Δωδεκανήσου με αφορμή την απαξίωση ,όπως αναφέρει ,των ΕΛΤΑ με το κλείσιμο καταστημάτων σε Καρδάμαινα Κέφαλο, την υποστελέχωση του καταστήματος στη Πόλη της Κω και στα υπόλοιπα νησιά και το νέο σύστημα διανομής που έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στην αλληλογραφία.

“Άλλος ένας δημόσιος οργανισμός, με ιδιαίτερη και σημαντική προσφορά στους πολίτες της χώρας μας, οδηγείται με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διάλυση και εντέλει στην παράδοσή του σε ανταγωνιστικά ιδιωτικά συμφέροντα”, τονίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλά για σταδιακό ξεπούλημα του ιστορικού Οργανισμού και περιορισμό του προσωπικού μέσω «εθελούσιας» εξόδου, μειώσεις μισθών και εργασιακές σχέσεις γαλέρας για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Παράλληλα υποστηρίζει πως “η επόμενη μέρα με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης θα βρει τα νησιά μας με κλειστά τα δημόσια ταχυδρομικά καταστήματα και με αυξημένο κόστος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αφού θα έχουν παραδοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες”.
Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου επισημαίνει τον ιδιαίτερο ρόλο που επιτελούν τα ΕΛΤΑ στα νησιά μας, καθώς διεκπεραιώνουν εκτός των ταχυδρομικών υπηρεσιών και άλλες εργασίες, όπως πληρωμές συντάξεων, πληρωμές προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας, καθώς και χρηματοοικονομικές πράξεις, αφού στα περισσότερα νησιά δε λειτουργούν τραπεζικά υποκαταστήματα.

Καλεί ταυτόχρονα σε αγώνα τις τοπικές κοινωνίες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ.
“Ας μην επιτρέψουμε στον «οδοστρωτήρα» Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του να πραγματοποιήσουν το εφιαλτικό τους σχέδιο και να στερηθούν οι κάτοικοι των νησιών μας βασικές και κρίσιμες υπηρεσίες” υπογραμμίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Βόρεια Δωδεκάνησα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ