ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα ανεργίας

Στήριξη των εποχικών εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας, 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ αυτών και ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, Νεκτάριος Σαντορινιός, προτείνοντας μείωση του αριθμού των ενσήμων από τα 102 που απαιτούνται για να έχουν το δικαίωμα επιδότησης οι εποχιακά εργαζόμενοι.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα, τουλάχιστον με ένα στοιχειώδες εισόδημα μέσω των επιδομάτων ανεργίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζουν ότι “τελευταίες μέρες της τουριστικής σεζόν και εντείνεται η αγωνία χιλιάδων εργαζομένων, σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, αφού κινδυνεύουν να μην λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας φέτος, είτε γιατί δεν δούλεψαν είτε γιατί δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα 102 ένσημα”.
Οι βουλευτές δεν παραλείπουν να θέσουν υπόψη του υπουργού ότι στα τέλη Αυγούστου της περσινής χρονιάς, και μετά από παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Υπουργείο Εργασίας μείωσε τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης από 102 σε 50 δίνοντας μια «μερική» λύση στη χορήγηση των επιδομάτων.
Το μέτρο όμως, όπως τονίζουν, δεν ίσχυε για τους νέους εποχικούς ασφαλισμένους, οι οποίοι πέρσι δεν κατάφεραν να πάρουν ανεργία.
“Ωστόσο, υπογραμμίζουν, ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί στο ΕΡΓΑΝΗ τα ένσημα και εκείνων των ασφαλισμένων που ήταν σε αναστολή το 2020 αν και πέρασε ένας χρόνος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος