ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου: Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας το άνοιγμα των σχολείων

Καταδικασμένη από το ξεκίνημά της, λόγω της μη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας, θεωρεί τη νέα σχολική χρονιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άνοιξε τα σχολεία με μόνο μέτρο προστασίας τις μάσκες, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και την ατομική ευθύνη, σημειώνοντας ότι η αποτυχημένη αυτή πολιτική θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σχολικά λουκέτα.
Παράλληλα χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την απόφαση της κυβέρνησης να αναστέλλει τη λειτουργία ενός σχολικού τμήματος, μόνο εφόσον διαγνωσθεί θετικό το 50%+ 1 των μαθητών.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται: «Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας και με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να καλπάζει και να πλήττει κυρίως τα παιδιά, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Παρά τις επισημάνσεις των ειδικών για ταχύτατη διασπορά της νόσου, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει στην ίδια αποτυχημένη πολιτική, που οδηγεί σε αναπόφευκτα σχολικά λουκέτα”.
“Τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου και προσθέτει: “Χωρίς καμία φροντίδα για μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις, χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση, και με μόνο μέτρο προστασίας τις μάσκες, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και την … «ατομική ευθύνη». Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής και ανίκανη να προστατεύσει τους μαθητές, τις οικογένειές και τους εκπαιδευτικούς.
Πώς να εκλάβει κανείς, αλήθεια, την αντιπαιδαγωγική και απαράδεκτη απόφασή της να αναστέλλει τη λειτουργία ενός σχολικού τμήματος, μόνο εφόσον διαγνωσθεί θετικό το 50%+ 1 των μαθητών; Ή την απειλητική απόφασή της να χρεώνονται απουσίες στον μαθητή όταν οι γονείς του αποφασίσουν να μην τον στείλουν σχολείο, εξαιτίας των κρουσμάτων;
Ποιους επιχειρεί να τιμωρήσει η Κυβέρνηση όταν ο ιός μεταδίδεται και στους εμβολιασμένους και όταν η ίδια είναι αμετανόητη στις επιλογές της αρνούμενη τα αυτονόητα;
Η ανασφάλεια και η ανησυχία είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν με το πρώτο κουδούνι.
Μοναδική υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Αν και –δυστυχώς- καταδικασμένη από το ξεκίνημά της, ευχόμαστε να είναι μια καλή σχολική χρονιά για όλες και όλους, με υγεία, δύναμη, δημιουργίες και πρόοδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος