ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στα μέτρα για την ακρίβεια

«Η κυβέρνηση καμώνεται πως παίρνει μέτρα, δεν κάνει όμως τίποτα για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών που είναι ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα στέγης, δλδ ενοίκιο ή δόση δανείου, ρεύμα, νερό, θέρμανση κλπ»

δήλωσε σήμερα η βουλευτής, αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου που ήρθε στη Ρόδο για να μιλήσει σε εκδήλωση του Δήμου για την ευαλωτότητα του γυναικείου φύλου, μαζί με την πρώην γ.γ. Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.
Όπως δήλωσε, στην κατάσταση αυτή έχει περιέλθει το 40% των νοικοκυριών γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει επισιτιστική-στεγαστική κρίση και την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται να πάρει πραγματικά μέτρα στήριξης, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο» υπογράμμισε η Θεανώ Φωτίου, ενώ η Φωτεινή Κούβελα αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των γυναικών.
«Το μόνο που ήταν αληθινό από το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν το μούσι, αυτό που πουλάει στον ελληνικό λαό» δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Δωδ/σου, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τέως αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζοντας ότι η μόνη λύση για τον ελληνικό λαό είναι να φύγει η κυβέρνηση.
Με τη σειρά του αναφέρθηκε στην ακρίβεια σε τρόφιμα-καύσιμα-ενέργεια για να προσθέσει ότι υπάρχουν πόροι για να στηριχθεί ουσιαστικά η κοινωνία, αλλά η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να ενισχύσει συγκεκριμένα συμφέροντα που την στηρίζουν. Επίσης αναφέρθηκε στο κόστος μεταφοράς που πλήττει ιδιαίτερα τα νησιά, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021, ενώ η κυβέρνηση κατήργησε το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα που είχε αρχίσει να εφαρμόζεται το 2019 στα μικρά νησιά με την προοπτική να επεκταθεί στα μεγαλύτερα.
«Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των πολιτών και να μην τους πουλάει μούσι» κατέληξε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
Την κ. Φωτίου υποδέχθηκε στο δημαρχείο Ρόδου ο αναπληρωτής δημάρχου Στράτος Καρίκης.
ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στα μέτρα για την ακρίβεια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος