ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου: Η ∆ιοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε εν µέσω πανδημίας να πορευτεί µε έναν αντί για δύο παιδιάτρους

Την άρνηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλύμνου να παρατείνει τη σύμβαση επικουρικής γιατρού, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση και όπως συμβαίνει με αλλεπάλληλες τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις των υγειονομικών, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ .

Η επικουρική παιδίατρος, της οποίας η 12μηνη σύμβαση έληγε στις 23 Δεκεμβρίου, πήρε άδεια τοκετού από τις 26 Ιουλίου λόγω εγκυμοσύνης και στη συνέχεια λοχείας που έληξε στα τέλη Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, ενώ είχε προγραμματίσει τον εμβολιασμό της μετά τον τοκετό στις 3/12, το Νοσοκομείο την έβγαλε σε ολιγοήμερη αναστολή εργασίας μέχρι 4 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να της στερήσουν το έκτακτο επίδομα υγειονομικών των Χριστουγέννων.

Την ευχή “να μην ισχύει η περίπτωση της μη ανανέωσης της σύμβασης της παιδιάτρου λόγω άδειας θηλασμού, που θα επιθυμούσε η ιατρός, στο πλαίσιο της παράτασης της σύµβασης, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία», εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας καταστροφικές τέτοιες λογικές σε μια χώρα που το δημογραφικό πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος