Συνεργασία της Περιφέρειας με υπηρεσία Τηλεϊατρικής-Καλεί τα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων να συμμετάσχουν

Υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές, με στόχο τον προληπτικό περιορισμό της διάδοσης του ιού και την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας, με το βλέμμα στα μικρότερα νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά σε συνεργασία με την ελληνογαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Dr. Button.
Η υπηρεσία Τηλεσυνεδρίας Dr. Button παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών από tablet, smartphone (iOS και Android) ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια και ευκολία.
Με επιστολή του στους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων, Ρόδου, Κω και Επαρχίας Καλύμνου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καλεί τους Προέδρους και τα μέλη τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να λάβουν μέρος εθελοντικά.
Η ευόδωση της τριμερούς συνεργασίας, μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρίας Dr.Button, κάνει πράξη το μήνυμα «Μένουμε σπίτι», καθώς επιτρέπει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ζητούν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τις εφαρμογές της τηλεϊατρικής.
Η εφαρμογή παρέχεται ήδη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δωρεάν με την εθελοντική συμμετοχή 120 ιατρών δημοφιλών ειδικοτήτων, όπως, μεταξύ άλλων, παθολόγου, πνευμονολόγου, παιδιάτρου και γενικής ιατρικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ