«Ρατσιστική βία και άγριο ξυλοκόπημα από ιδιοκτήτες ταβέρνας στη Σύμη» κατήγγειλε ότι δέχτηκε νεαρός εργαζόμενος μετανάστης από το Πακιστάν, στην ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή) υποστηρίζοντας ότι «πήγε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να κάνει μήνυση, όμως οι αστυνομικοί τον έδιωξαν».
«… Οι αστυνομικοί του τμήματος Σύμης με έδιωξαν δεν με άφησαν να κάνω μήνυση» φέρεται να υποστήριξε ο εργαζόμενος, ο οποίος, σύμφωνα και με δηλώσεις του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου υπέβαλε χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σχετική μήνυση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής, ενώ προσφεύγει και στην Εισαγγελία Ρόδου καταγγέλλοντας τους εργοδότες του.
«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» υποστηρίζει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ σημειώνοντας ότι «τα ηχητικά μηνύματα που απέστειλε ο δράστης… καταγράφουν την βίαιη αντιμετώπιση του εργαζόμενου που δούλευε 18 ώρες την ημέρα χωρίς ρεπό για 1200 ευρώ (900 σε λογαριασμό και 300 «μαύρα») από τις 3 Απριλίου».
Όπως ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντίνου, «Ήταν τόσο βίαια και εμφανή τα χτυπήματα που δέχτηκε ο νεαρός Πακιστανός από τους εργοδότες, του έσφιγγαν τόσο πολύ το λαιμό και τον έσερναν κάτω απαγορεύοντας του ακόμα και να φύγει από το νησί όταν τους δήλωσε τη πρόθεσή του». Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ ζητά τη σύλληψη των εργοδοτών και τη τιμωρία τους, για άσκηση βίας και κατακράτησης στο νησί παρά τη θέληση του εργαζόμενου.
Ο κ Κωνσταντίνου έκανε λόγο για «εκατοντάδες καταγγελίες» που δέχεται απ όλη την Ελλάδα η ΚΕΕΡΦΑ υποστηρίζοντας ότι «με τους νέους νόμους και τις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας – Πακιστάν και Ελλάδας – Μπαγκλαντές ο κάθε μετανάστης μετατρέπεται σε εξάρτημα της θέλησης του κάθε εργοδότη»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος