Σύλλογος Κτηνοτρόφων Κω: Μας έχει ξεχάσει το κράτος – Στα ύψη οι ζωοτροφές και το πετρέλαιο

Για παντελή έλλειψη μέτρων στήριξης των Κτηνοτρόφων από το κράτος, αλλά και τη Περιφέρεια και τον δήμο έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κω, “Ο Πάν’’ Μανόλης Μανιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

 

“Το κράτος, μας έχει ξεχάσει, δεν μας βοηθά. Μας έχουν τάξει επιδοτήσεις, αλλά ακόμα τίποτα ενώ δήμος, Περιφέρεια και βουλευτές είναι απόντες και επιπλέον μας διώχνουν και από τα χωράφια μας, γιατί κτίζονται ξενοδοχεία, πάνε να μας εξαφανίσουν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ Μανιάς εκφράζοντας τα παράπονα και την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων για την αδιαφορία της πολιτείας.

“Το πετρέλαιο έφθασε τα δυο ευρώ, το ρεύμα σημείωσε αύξηση 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για μας, καθώς η βαμβακόπιτα από 12 ευρώ πήγε 20 ενώ το καλαμπόκι από 12 ευρώ, που ήταν σημείωσε κατακόρυφη αύξηση στα 21 ευρώ…’’, υπογράμμισε ο κ Μανιάς κάνοντας λόγο για σταδιακή “εξαφάνιση” του κλάδου.

“Ο κλάδος μας σήμερα-εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κω – κινδυνεύει να εξαφανιστεί, αφού όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν φθάνοντας μετά βίας τους 300 παραγωγούς από 3.500, που ήταν κάποτε”.

Παρά το αυξημένο κόστος παραγωγής την έλλειψη μέτρων στήριξης, αλλά και την απουσία βροχοπτώσεων, σε περίοδο μάλιστα πανδημίας, αυτές τις μέρες 5.000 ζωντανά αμνοερίφια πωλήθηκαν προς 3 ευρώ το κιλό σε εκτός Κω αγορές ,στην  Αττική στην Εύβοια  στη Πελοπόννησο .

’’Το κέρδος όμως για τον κτηνοτρόφο είναι μηδενικό εξανεμίζοντας, το όποιο πενιχρό εισόδημα μας” πρόσθεσε ο κ Μανιάς μη παραλείποντας να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα δημιουργίας Γεωπονικού τμήματος στο ΕΠΑΛ της Κω, που θα ενθαρρύνει, όπως είπε, τους νέους να μείνουν στον τόπο τους και να στηρίξουν τη τοπική οικονομία, αναβαθμίζοντας με τις γνώσεις τους τον πρωτογενή τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σφαγείο Κω είναι το πρώτο σε αριθμό σφαγών σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος