Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο

Τις κυβερνητικές πολιτικές που στοχεύουν στην φτωχοποίηση των εργαζομένων κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Γιώργος Χότζογλου, που ήρθε στη Ρόδο για να μιλήσει στην κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Το συλλαλητήριο, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί, εξελίχθηκε, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κατά την οποία ο κ. Χότζογλου, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής τόνισε, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να αντισταθούν στο σχέδιο φτωχοποίησης και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να μην δεχθούν να εργαστούν με όρους, που δεν προβλέπονται από την τοπική σύμβαση εργασίας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο
Κατήγγειλε, ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν έχουν εμφανιστεί στο σύστημα τα ένσημα των μονομερών αναστολών του 2021 με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται επίδομα ανεργίας, αναφέρθηκε στο κύμα ακρίβειας που πλήττει πρωτίστως τα χαμηλά εισοδήματα και ανακοίνωσε, ότι η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Απριλίου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός και η τομεάρχης Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Ελευθερία Φτακλάκη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος