Στοιχεία της πανδημίας ανά νησί, ζητούν οι δήμαρχοι του Νοτίου Αιγαίου

Ψήφισμα με το οποίο καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του Covid 19 εξέδωσε στην τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώνει στοιχεία της πανδημίας για τις νησιωτικές περιοχές και να δίνει στοιχεία ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Μεταξύ άλλων το δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στο ψήφισμα του καλεί:
Όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμα, με αίσθημα ευθύνης  προς το κοινωνικό σύνολο, να προσέλθουν άμεσα και εφόσον δεν έχουν κάποιο  πρόβλημα υγείας, να εμβολιασθούν.
∙ Όλους τους Δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια και τα  Τοπικά Συμβούλια στα νησιά μας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για να  πείσουν απρόθυμους πολίτες τους να προσέλθουν για εμβολιασμό το συντομότερο  δυνατόν.
∙ Ο εμβολιασμός όλων μας είναι υποχρέωση των πολιτών προς τους συνανθρώπους  τους, την οικονομική και κοινωνική ζωή μας, και εν τέλει ύψιστο καθήκον προς την  πατρίδα μας η οποία δεν φείδεται κόπου και χρημάτων προκειμένου να σταθεί και  στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Παράλληλα ζητάμε από την Πολιτεία και τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς, να  επανεξετάσουν τη δυνατότητα να ανακοινώνονται τα στοιχεία της πανδημίας (κρούσματα,  σοβαρά περιστατικά, εμβολιασμοί) ανά νησί και όχι ανά ενότητα ή Νομό για να υπάρχει  ξεκάθαρη αποτύπωση της κατάστασης σε κάθε Νησί – Δήμο, άρα να γνωρίζουμε, για το τι πρέπει να σχεδιάσουμε ώστε να μη συμπαρασύρει ένα Νησί τα γειτονικά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος