Στο δημόσιο λογιστικό οφείλεται η καθυστέρηση επισκευής του ασθενοφόρου στη Κω

Σε διαδικασίες τυπικές και στο δημόσιο λογιστικό, απέδωσε τη καθυστέρηση της καταβολής των 2.000 ευρώ για την επισκευή του μοναδικού “αξιόμαχου” ασθενοφόρου στη Κω, που παραμένει στο συνεργείο ενάμιση μήνα τώρα, ο Διευθυντής του 12ου παραρτήματος Αιγαίου, Σάββας Καραταπάνης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Αρνήθηκε το γεγονός ότι κάλεσε σε απολογία τον υπεύθυνο τομέα στη Κω για την δημοσιοποίηση της είδησης, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με τις διαδικασίες τις οποίες και δεν μπορεί, όπως είπε, να γνωρίζει έχοντας στην ευθύνη του 18 νησιά.

“Υπάρχουν εντεταλμένοι διοικητικοί στο ΕΚΑΒ οι οποίοι και συνεννοούνται με τα συνεργεία, ίσως από το παράρτημα της Μυτιλήνης να μην έγινε σωστή διεκπεραίωση”, υπογράμμισε ο κ. Καραταπάνης.
Δεσμεύτηκε ωστόσο να τρέξει τις διαδικασίες για να πληρωθεί το συνεργείο σε μερικές μέρες και να επανέλθει το ασθενοφόρο στην υπηρεσία των πολιτών, ενώ αναγνώρισε ότι η Κως έχει ανάγκη και ενός δεύτερου ασθενοφόρου.
Αναφορικά με την υποστελέχωση της υπηρεσίας σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο, καθώς και στα άλλα νησιά (5.000 ρεπό οφείλονται σε διασώστες στη περιοχή) διαβεβαίωσε ότι τα κενά λόγω αναστολής θα καλυφθούν σύντομα σε όλο το Αιγαίο, όμως τον τελικό λόγο τον έχει το Υπουργείο.
Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν άνοιξε η πλατφόρμα και δεν έγιναν οι αναρτήσεις, όμως σύμφωνα με τον Διευθυντή του 12ου παραρτήματος ΕΚΑΒ, υπάρχουν οι αιτήσεις του τακτικού επικουρικού προσωπικού.

“Τις προσλήψεις δεν τις κάνει ένας διευθυντής, αυτές γίνονται μέσω υπουργείου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραταπάνης, επισημαίνοντας ότι ήδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ζήτησε μεγάλη ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας από το Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος