Ψήφισμα στήριξης στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης – Τα αιτήματά τους

Ψήφισμα στήριξης των σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου ενέκρινε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου μετά από πρόταση του αντιδημάρχου Τουρισμού, Θανάση Βυρίνη.

Να αναγνωριστούν τα πτυχία των ΑΣΤΕ Ρόδου και Κρήτης ζητά εξάλλου με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Επίσης, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜεΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν θα υπάρξει “συνεργασία” μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των σχολών.
Ο βουλευτής μεταφέρει με την ερώτησή του τα αιτήματα των σπουδαστών που είναι:
• Αναβάθμιση του πτυχίου, και ένταξη στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
• Δυνατότητα παρακολούθησης Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καθώς μετά την κατάργηση των ΤΕΙ δεν υπάρχει ούτε ο δρόμος που ανοιγόταν μέσω της απόκτησης του πτυχίου ΤΕΙ.
• Παροχή Φοιτητικού Πάσου στους φοιτητές των ΑΣΤΕ αντίστοιχο με αυτό του Υπουργείου Παιδείας.
• Βελτίωση των εγκαταστάσεων της σχολής, λόγω της ανεπαρκούς χωρητικότητας του κτιρίου για την πραγματοποίηση τόσο των θεωρητικών, όσο και των εργαστηριακών μαθημάτων.
• Σίτιση Φοιτητών. Δημιουργία υποδομών για λέσχη που να αναλαμβάνει τη σίτιση των φοιτητών.
• Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ERASMUS. Το Υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε την ανανέωση του προγράμματος ERASMUS στις σχολές μας επειδή δεν τις αναγνωρίζει ως Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η σχολή μας τα προηγούμενα χρόνια είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω του ότι πληροί την προϋπόθεση των διακοσίων σαράντα διδακτικών μονάδων.
• Πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών και μόνιμου διοικητικού προσωπικού. (Αυτήν την στιγμή οι φοιτητές παρακολουθούν μόνο 6 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, με τον κίνδυνο να χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο). Επιπλέον υπάρχει μόνο μια μόνιμη διοικητική υπάλληλος στην σχολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος