Στη Ρόδο ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας

Ο ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας ποδηλασίας Σαν Κέλι θα βρεθεί στη Ρόδο από σήμερα (Σάββατο) και για διάστημα μιας εβδομάδας, προκειμένου να συμμετάσχει στο 1ο Rhodes Bike Festival, που διοργανώνει η εταιρεία «RODOSCYCLING» με στόχο την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί.
Προσκεκλημένος της εταιρίας, ο Κέλι θα επισκεφθεί τουριστικά σημεία του νησιού, ενώ θα δει και τις διαδρομές των αγωνιστικών ημερών του Φεστιβάλ, όπως και υποψήφιες διαδρομές για τα επόμενα χρόνια.
Ο Κέλι είναι Ιρλανδός πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης δρόμου, από τους πιο επιτυχημένους της δεκαετίας του 1980, κι ένας από τους καλύτερους κλασικούς αναβάτες όλων των εποχών.
Σήμερα, οδηγεί ποδηλατικές εκδρομές σε μεγάλες αποστάσεις με τις «Blazing Saddles», μια φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση. Τέτοιες περιηγήσεις έχουν συμπεριλάβει ένα ταξίδι στην Αμερική με ποδήλατο το 2000. Συμμετέχει επίσης, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ποδηλασίας αντοχής στη Σκωτία (ιδίως με το Braveheart Cycling Fund), Αγγλία, Γαλλία και Ιρλανδία. Ο Σαν Κέλι κάνει τακτικά ποδήλατο με διακοπές ποδηλασίας SportActive στη Μαγιόρκα και σίγουρα είναι αυτή την στιγμή, το παγκόσμιας εμβέλειας πρόσωπο που μπορεί να στηρίξει απόλυτα το μήνυμα που εκπέμπει η εκδήλωση και που είναι: «Ρόδος, ο επόμενος σου ποδηλατικός προορισμός! (RHODES, YOUR NEXT CYCLING DESTINATIOΝ!)»

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος