Στην Ρόδο το δημοφιλές κανάλι «Live Planet» της Ρωσίας

Αγριοελιές, αγαύες, αγριομουριές, άγριες φραγκοσυκιές, μπουκαμβίλιες, κάκτοι, θάμνοι, βότανα, από τα πιο σπάνια είδη του κόσμου και μαζί με αυτά το πλατώνι – το μοναδικό αυτό ελάφι Dama- Dama, οι πεταλούδες «Panaxia quandripunctaria» που συναντά κανείς μόνο στο βιότοπο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, το ψάρι γκιζάνι, ακόμα και τα σκαθάρια του νησιού, η μοναδική εν κατακλείδι Φύση της Ρόδου, αποτέλεσε πόλο έλξης και έρευνας Ρώσων επιστημόνων και δημοσιογράφων, που επισκέφθηκαν το νησί μας το χρονικό διάστημα από 14 έως 16 Ιουνίου.

Το ταξίδι σε Ρόδο και Κω διοργάνωσε ο ΕΟΤ και το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ρωσίας, στο πλαίσιο προώθησης της Ελλάδας στην Ρωσική τουριστική αγορά.

Στην Ρόδο το δημοφιλές κανάλι «Live Planet» της ΡωσίαςΣυνεργείο του δημοφιλούς τηλεοπτικού καναλιού «Live Planet» της Ρωσίας, αποτελούμενο από έξι άτομα, παραγωγό, σκηνοθέτη, οπερατέρ και δημοσιογράφο της εκπομπής «Nature Study Classes with Alexander Khaburgaev», επέλεξε τη Ρόδο ως αντικείμενο σχολαστικής έρευνας.

Η σύντομη αυτή επίσκεψη ήταν καθοριστική για τους Ρώσους επισκέπτες οι οποίοι γνώρισαν τη Ρόδο όχι μόνον ως τουριστικό προορισμό, αλλά ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, ως τόπου έρευνας για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Να σημειωθεί ότι όλο το καταγεγραμμένο υλικό από την πλούσια φύση της Ρόδου θα προβληθεί στη Ρωσία, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, σε ντοκιμαντέρ των 10 επεισοδίων των 26 λεπτών.

Το συνεργείο συνέχισε το ταξίδι του και στην Κω προκειμένου να καταγράψει και εκεί τη χλωρίδα και πανίδα του νησιού, σε 10 επεισόδια των 4,5 λεπτών το καθένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος