Στη ΜΕΘ Χανίων 75χρονη από Κάλυμνο – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ για μη στελέχωση του Νοσοκομείου

Δεν σταμάτησαν οι εισαγωγές κρουσμάτων κορονοιού στο Βουβάλειο Νοσοκομείο της Καλύμνου ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Παρά την άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν στο νησί από 5 Μαΐου, άλλη μια διακομιδή πραγματοποιήθηκε σήμερα, μιας 75χρονης γυναίκας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάσταση της υγείας της οποίας επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση της από χθες και η αεροδιακομιδή της.

Την στελέχωση της μονάδας με τέσσερις ειδικευμένους ζήτησαν οι γιατροί και ο πρόεδρος της επιτροπής Λοιμοξιολόγων του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου, Αθανάσιος Λάμπου, στη συνάντηση, που είχαν τη προηγούμενη Παρασκευή με τους πέντε καθηγητές – λοιμωξιολόγους, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας που συνόδευαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά κατά την επίσκεψή τους στο νησί.
“Πέραν της επιβράβευσης και απόδοσης ευσήμων για την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται από ιατρούς και νοσηλευτές στη μονάδα Covid και κάποιων συμβουλών για την αντιμετώπιση ασθενών δεν δεσμεύτηκαν για τη στελέχωση της κλινικής, που παραμένει σε κατάσταση πολέμου”, δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου υγειονομικοί, που δίνουν μάχη όπως λένε για να σώσουν τους συμπατριώτες τους, αφού τα κρούσματα δεν μειώθηκαν.

Η εικόνα των νοσηλειών:

  • Δεκαπέντε άτομα νοσηλεύονται στη ΜΑΦ του Βουβάλειου Νοσοκομείου, οι έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.
  • Επιπλέον και τα τρία εμβολιαστικά κέντρα του νησιού στελεχώνονται με βασικό κορμό το προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ το 4ο δεν ξεκίνησε να λειτουργεί.
  • Όσον αφορά στη προμήθεια οξυγόνου συνεχείς είναι οι δωρεές από κατοίκους αλλά και η αποστολή εμβασμάτων από ομογενείς.

“Για καθυστερημένη άφιξη κλιμακίου λοιμωξιολόγων, που δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης”, κάνει λόγο η ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση της , επικρίνοντας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά “που ήρθε”, όπως υπογραμμίζει, “με το μαγικό ραβδί και η Κάλυμνος επέστρεψε ως εκ θαύματος στην κανονικότητα”.

Παράλληλα ζητά:

  • την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών σε οξυγόνο, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όχι ιδιωτών
  • οργανωμένο σχέδιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των διασωληνωμένων σε μονάδες ΜΕΘ
  • και τη δημιουργία μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στο Βόρειο Συγκρότημα.
    Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Β. Συγκροτήματος δεν υπάρχει ΜΕΘ. Η μόνΗ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που υπάρχει είναι στο Νότιο Συγκρότημα στη Ρόδο, η οποία και εξυπηρετεί όλα τα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα την δημιουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καλύμνου, στα πρότυπα της Ρόδου, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καλύμνου, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου.

Η πορεία των εμβολισμών
350 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται την ημέρα ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί 6.000 άτομα. Από αυτούς οι μισοί με τις δυο δόσεις, δηλαδή ποσοστό μικρότερο από το 50% του τοπικού πληθυσμού.

Έκκληση για αιμοδοσία

Έκκληση για προσφορά αίματος, ώστε να μην αφήσουν καμία ζωή να κινδυνέψει, απευθύνει το Τμήμα αιμοδοσίας Νοσοκομείου Καλύμνου, καθώς τα αποθέματα στο Νοσοκομείο έχουν μειωθεί σημαντικά, όπως επισημαίνει στο κάλεσμα του προς τους εθελοντές αιμοδότες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος