«Στενάζει» η αγορά της Ρόδου – Χαμηλούς τζίρους και αυξημένη αβεβαιότητα βλέπουν οι έμποροι

Κ. Σπανός: Υπερπλεόνασμα 12 δις, κουβέντα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

Τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η αγορά της Ρόδου,  μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας,  ανέδειξε σήμερα -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου-  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Σπανός.

«Η γενικότερη εικόνα της αγοράς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.  Κάνει χαμηλές πτήσεις»  ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η κίνηση συνεχίζει να παραμένει υποτονική και οι επισκέπτες να λειτουργούν περισσότερο ως περιηγητές παρά ως καταναλωτές.

«Το αποτέλεσμα είναι χαμηλοί τζίροι, γεγονός που εντείνει την ανασφάλεια στον εμπορικό κόσμο» δήλωσε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την Πολιτεία.

Όπως σημείωσε, «η εξαγγελία για ρύθμιση 72 δόσεων δεν αποτελεί λύση, καθώς συνοδεύεται από πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα του ΦΠΑ.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με χαρά το υπερπλεόνασμα των 12 δις,  αλλά δεν βρήκε  ακόμα  δημοσιονομικό χώρο  για την επαναφορά  των μειωμένων συντελεστών στη Ρόδο»  είπε,  επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια επιλογή που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

«Δεν μπορούν να βρουν 100 – 150 εκατομμύρια για να επαναφέρουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ;» αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν και πρόσθετες προκλήσεις, όπως η εφαρμογή (από 1ης Μαίου) της Β΄ φάσης του  Ηλεκτρονικού Δελτίου Αποστολής.

«Πρόκειται για ένα σύστημα ιδιαίτερα σύνθετο, το οποίο κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς πως λειτουργεί και για το οποίο δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο χρήσης. Οι επιχειρηματίες καλούνται να εφαρμόσουν μια πολύπλοκη διαδικασία και απειλούνται σε περίπτωση λάθους και με πρόστιμα» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος