Στάση εργασίας των έκτακτων εργαζόμενων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν τη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου από τις 7.30 έως τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων του Υπ. Πολιτισμού, που απασχολούνται σε έργα της Εφορείας Δωδεκανήσου, με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι, αρχαιολόγοι, εργατοτεχνίτες, αρχαιοφύλακες οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες, καλούν όλους όσους εργάστηκαν ως συμβασιούχοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και κάθε πολίτη σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας στη Κω στις 9.30 το πρωί.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού υπ. Πολιτισμού.
Την αμέριστη συμπαράσταση του στα αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη τη τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σε συνθήκες ακρίβειας και πανδημίας να εξαναγκάζει αυτούς τους εργαζόμενους -αρκετοί είναι από άλλες περιοχές της χώρας- σε ανέχεια, με την καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους”.
Καλεί παράλληλα Υπουργείο και Εφορεία να δεσμευτούν για την έγκαιρη εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων τους και να εξοφλήσουν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος