Στα ύψη η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος και των αμνοεριφίων στη Ρόδο

«Μέχρι τις γιορτές το μοσχαράκι θα πωλείται στα 20 ευρώ» δηλώνει ο κρεοπώλης Β. Ψυλλάκης

«Στα 20 ευρώ θα φτάσει το μοσχαράκι στις γιορτές».

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρώην πρόεδρος των παραδοσιακών κρεοπωλών Ρόδου, Βασίλης Ψυλλάκης.

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στα κρεοπωλεία το καθαρό μοσχαράκι πωλείται στα 17 με 17, 50 ευρώ το κιλό, ενώ με κόκκαλο (σπαλομπριζόλα) η τιμή του είναι στα 13 με 13,90 το κιλό.

Εξήγησε ότι το 90% των κρεάτων είναι εισαγόμενα. «Μόνο το 9% με 10% που κυκλοφορεί πανελλαδικά είναι ελληνικό» είπε χαρακτηριστικά.

Σ’ ότι αφορά στην τιμή των αμνοεριφίων, που είναι και αυτή υψηλή, ανέφερε ότι αυτό έχει να κάνει τόσο με την ευλογιά που χτύπησε τα αμνοερίφια στην ηπειρωτική Ελλάδα (500.000 περίπου έχουν θανατωθεί) όσο και με τη ζήτηση που έχουν από την Ιταλία.

 «Η αγορά του είναι 12 ευρώ με ΦΠΑ και το πουλάμε 15 ευρώ το κιλό ολόκληρο (γάλακτος), ενώ χωρίς κεφάλι και συκώτι πωλείται 18,50 ευρώ το κιλό» σημείωσε.

Για τα υπόλοιπα κρέατα (χοιρινό και κοτόπουλο) είπε ότι αυτά παραμένουν ακόμα σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Ο κ. Ψυλλάκης ανέφερε ότι έχει μειωθεί πολύ η αγορά του μοσχαρίσιου κρέατος, σημειώνοντας ότι παλαιότερα πουλούσαν ένα και δύο μοσχάρια ολόκληρα την εβδομάδα,  ενώ τώρα δεν φεύγει ούτε το μισό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος