Σοβαρές καταγγελίες για τα προνοιακά ιδρύματα στη Ρόδο-Απάντηση της διοίκησης

Σε σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων στη Ρόδο που φιλοξενούν ΑΜΕΑ, προέβη ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Αρφαράς.
Καταγγέλλει λανθασμένους χειρισμούς στη λειτουργία των δομών από την παρούσα διοίκηση και ζητά να γίνει διαχειριστικός και διοικητικός έλεγχος σε βάθος.
Εντύπωση δε προκαλεί η αναφορά του ότι υπάρχουν καταγγελίες από γονείς ότι χορηγούνται ψυχοφάρμακα σε παιδιά χωρίς ιατρική συνταγή, προκειμένου να τα έχουν σε καταστολή, καθώς και ότι τυλίγουν τα παιδιά με ταινίες, σαν πακέτα, αντί να τους βάζουν πάνες.
Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες έγιναν στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sky Rodos».
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρει ότι αξιολογεί τις καταγγελίες και ζητά από τον καταγγέλλοντα να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες αήθεις επιθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου έχει ως αρχή να λαμβάνει πάντα σοβαρά υπόψη και να αξιολογεί όλες τις καταγγελίες, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές προέρχονται από μέλος του Δ.Σ.
Μετά λοιπόν τις καταγγελίες του κ.Αντώνη Αρφαρά και οι οποίες αναπαρήχθησαν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σας γνωρίζουμε κατ’αρχάς ότι ανώτερο, αποφασίζων και εκτελών όργανο με βάση το νόμο είναι ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΚΚΠΠΝΑ.
Δεν επιτρέπεται σε κάποιο μέλος του Δ.Σ, ανεξάρτητα από τον τίτλο που φέρει , να αποφασίζει και να εκτελεί δικές του αποφάσεις.
Επιπλέον χρέος της Διοίκησης είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και της αμεροληψίας, σε ότι αφορά είτε προμήθειες είτε προσλήψεις, αλλά και γενικά την ορθή Διοικητική πρακτική.
Όσον δε αφορά στον όρο “συγκάλυψη” που αναφέρθηκε, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι διαδικασίες είναι σύμφωνες με τον νόμο, έχουν ελεγχθεί κι έχουν την έγκριση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είτε προληπτικά, είτε κατασταλτικά κι επιπλέον την έγκριση του αρμοδίου υπουργείου. Ως εκ τούτου , ο καταγγέλλων χωρίς ελάχιστη επίφαση νομιμότητας, εξαπέλυσε μια αήθη και ατεκμηρίωτη επίθεση στον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ.
Επιπρόσθετα η αναφορά στην χορήγηση φαρμάκων στους περιθαλπομένους, αυτή γίνεται πάντα κατόπιν εισήγησης ,εντολής και παρακολούθησης από ιατρό.
Τα προβλήματα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου και τις δομές που το αποτελούν είναι χρόνια δεν λύνονται αυτομάτως και αφορούν κυρίως δυσεπίλυτα ζητήματα στο κτιριακό, στην έλλειψη προσωπικού σε ουσιώδεις θέσεις ,στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αποτελεί τροχοπέδη καθώς και στα καθημερινά θέματα που προκύπτουν.
Όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την διοίκηση, να ανταπεξέλθει όσον το δυνατόν καλύτερα για την εξυπηρέτηση και την καλυτέρευση της ζωής των περιθαλπομένων που διαβιούν στις δομές. Η πρόνοια δεν είναι χώρος για προσωπική προβολή και επιβολή εξουσίας αλλά χώρος προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπο, οποιαδήποτε απόπειρα για το αντίθετο θα μας βρίσκει απέναντι.
Η Διοίκηση του Κέντρου συμβουλεύει τον καταγγέλλοντα αλλά και τον οποιονδήποτε τρίτο, να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες αήθης επιθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ