SOS εκπέμπει για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, το I.C.O.MO.S

Τον άμεσο κίνδυνο για την τύχη του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου (πρώην Teatro Giacomo Puccini), επισημαίνει το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών του I.C.O.MO.S.
Σημειώνει ότι η κατάσταση του κτιρίου, λόγω της εγκατάλειψής του, έχει επιδεινωθεί και υπολογίζει το κόστος της αποκατάστασής του στα 15,8 εκατ. ευρώ.
Διατείνεται δε ότι η μέθοδος της μελετο-κατασκευής στην οποία προσανατολίζεται ο Δήμος Ρόδου δεν είναι η προσφορότερη για την αποκατάσταση μνημείων και προτείνει να εξεταστεί η στατική επάρκειά του, να ληφθούν άμεσα μέτρα στερέωσης σημείων που απειλούνται με κατάρρευση και να συντηρηθούν τα σαθρά κυρίως επιχρίσματα ή επενδύσεις τοίχων, από εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Θεάτρου, μέχρι την εξεύρεση της υπέρογκης χρηματοδότησης για την εκπόνηση μελετών.

«Διαφορετικά, επισημαίνει, το θέατρο θα εξακολουθήσει να παραμένει κλειστό για πολλά χρόνια ακόμη, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται έτι περαιτέρω η κατάστασή του και η πόλη της Ρόδου να μην έχει τη δυνατότητα χρήσης του εμβληματικού αυτού κτιρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος