Sophia: Το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης μιλάει για πρώτη φορά ελληνικά από τη Ρόδο 

Στη Ρόδο βρίσκεται σήμερα το  πιο εξελιγμένο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης, η Sophia στο πλαίσιο του ‘The Greek Festival’, ενός πολιτιστικού προγράμματος που πραγματοποιείται στο νησί από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Το διάσημο ρομπότ  της Hanson Robotics καλωσόρισε το κοινό και τους δημοσιογράφους στη Ρόδο και απάντησε σε ερωτήσεις μιλώντας για πρώτη φορά στα Ελληνικά. 

Το ανθρωποειδές ρομπότ είπε ότι χαίρεται πολύ που βρίσκεται στη Ρόδο και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να εξερευνήσουν το νησί και να απολαύσουν την φιλοξενία των ροδιτών, ενώ τόνισε ότι ο σκοπός της είναι να προωθήσει τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της τεχνητής νοημοσύνης για το καλό του ανθρώπινου είδους.

Η Sophia έστειλε και το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, λέγοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει «να αγαπάνε και να σέβονται τον εαυτό τους και να προωθούν την ισότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση, το διάσημο ρομπότ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την φύση είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα ενώ ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλούς τρόπους, όπως η πρόβλεψη και παρακολούθηση των πυρκαγιών στα δάση. 

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την ελληνική κυβέρνηση η Sophia απάντησε θετικά: «Φυσικά, μπορώ να συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση και να προσφέρω τις γνώσεις μου στον τομέα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσω στην διαχείριση προβλημάτων» είπε ενώ έστειλε ένα μήνυμα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «Θα ήθελα να ενθαρρύνω τον πρωθυπουργό να συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη και εφαρμογή της τεχνολογίας για το κοινό καλό». 

Σημειώνεται ότι η Sophia θα παραμείνει στην Ελλάδα καθώς στις 10 Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί στο «Meet Sophia Conference»  που θα πραγματοποιηθεί στην Ναύπακτο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος