Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Δυο χρόνια πανδημίας και προσλήψεις δεν έχουν γίνει

Τη παραχώρηση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας σε ιδιώτη συζήτησαν με τη διοίκηση του Νοσοκομείου κατά την επίσκεψη τους στη Κω, ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Παράλληλα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξετάζει και τη μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων του ΚΥ του Νοσοκομείου στο ΚΥ στο Πλατάνι (πρώην ΙΚΑ).

“Το πρόβλημα δεν είναι οι χώροι αλλά η τραγική έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Γαρυφαλιά Καρανάσιου, υπογραμμίζοντας ότι “η κυβέρνηση στοχεύει στην απαξίωση του ΕΣΥ στην εμπορευματοποίηση και πλήρη παράδοση των σημερινών δημόσιων δομών στην υπηρεσία μεγαλοεπιχειρηματιών στην υγεία”.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω: Δυο χρόνια πανδημίας και προσλήψεις δεν έχουν γίνει“Δύο χρόνια τώρα πανδημίας δεν έχουμε δει προσλήψεις σε προσωπικό ενώ έχει ήδη φύγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων χωρίς να αντικατασταθεί”, τόνισε η κα. Καρανάσιου εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση και αγανάκτηση της, γιατί στη σύσκεψη των φορέων με τον υπουργό δεν κλήθηκε το Σωματείο Εργαζομένων με ευθύνη, όπως είπε, του διοικητή του Ιδρύματος ο οποίος επικαλέστηκε έλλειψη χρόνου.
“Δεν είναι δυνατόν”, υπογράμμισε, “να μην καλείς τους εργαζόμενους ώστε να ακούσεις από τους ίδιους τη πραγματική εικόνα που εμφανίζει το Νοσοκομείο, βασικός κορμός του οποίου είναι οι υγειονομικοί και όσοι νυχθημερόν παλεύουν για τη δημόσια δωρεάν υγεία σε αντίξοες συνθήκες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος