Σκεύος Παπαϊωάννου: Πρέπει να θυμάται κανείς και να αντιστέκεται σε κάθε μορφής εξουσία.

“Πρέπει να θυμάται κανείς, Αντίσταση πρέπει να υπάρχει πάντα. Αδιάφορο σε ποια κατάσταση ζούμε, γιατί αυτό που ονειρευόμαστε είναι μια εμβάθυνση της Δημοκρατίας. Γιατί η Δημοκρατία που θέλουμε δεν υπάρχει ακόμα, άρα ο αγώνας συνεχίζεται…’’, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Πανεπιστημιακός Σκεύος Παπαϊωάννου, με αφορμή την εκδήλωση “Η Μνήμη ως Αντίσταση”, που πραγματοποιήθηκε βράδυ Πέμπτης 17 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο της Κέφαλου της Κω.

Μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την αδερφοσύνη, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια και με ιδιαίτερη αναφορά στους Μανώλη ΓλέζοΜίκη Θεοδωράκη ,Μανώλη Φουρτούνη.

“Η αντίσταση σε κάθε μορφής εξουσία, ενάντια στην εκμετάλλευση, στον εξανδραποδισμό των ανθρώπων, αντίσταση και αγώνας για αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει κάθε ένας, όλα αυτά συμπυκνώνονται σε αυτή την εκδήλωση”, υποστήριξε ο Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης, με καταγωγή από τη Κέφαλο της Κω, μεταφέροντας μας και την εμπειρία του από δέκα τουλάχιστον αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Γερμανία όπου δίδαξε για έξι χρόνια.

“Αυτό που είναι ενδιαφέρον”, εξήγησε “ήταν όχι να κάνω μια διάλεξη, δυσνόητη πολλές φορές και βαρετή, αλλά η ιδέα να προχωρήσω σε εκδηλώσεις, όπου το περιεχόμενο και η βάση στηρίζονταν σε κείμενα από τραγούδια, στην ανάγνωση των οποίων συμμετείχε το κοινό”.

Για τον Σκεύο Παπαϊωάννου η υπεράσπιση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας είναι υποχρέωση του καθενός από μας ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

“Ας μη ξεχνάμε”, πρόσθεσε, “ότι το τέλος μιας κρίσης είναι η αρχή μια άλλης, ολόκληρη η ιστορία μπορεί να εκληφθεί ως μια αλληλουχία κρίσεων”, υπογράμμισε.

Με αφορμή την επέτειο από την Λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ο πρώην κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Παν/μίου Κρήτης προέτρεψε να μη συμφιλιωθούμε με τις φρικαλεότητες του φασισμού, ιδιαίτερα σήμερα λόγω των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκόσμια.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και δυσφήμηση για τα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας την “Πανεπιστημιακή Αστυνομία” όταν σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν, όπως είπε, μόνο νυχτοφύλακες για έκτακτες ανάγκες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για την απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών, που έχει ως απόρροια τον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων.

“Περάσαμε σε μια φάση όπου ο ατομικισμός προωθείται από κόμματα εξουσίας, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η συλλογική δράση, όμως αυτό είναι λάθος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να βελτιώσουμε τη ζωή μας και όχι ο καθένας ΜΟΝΟΣ του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Παπαϊωάννου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος