Σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου – Στο νησί η Υπουργός Πολιτισμού

Σ’ ένα πρότυπο υπερσύγχρονο θέατρο θα μετατραπεί το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, η ανακατασκευή του οποίου θα δημοπρατηθεί μέχρι τον Ιούνιο, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου –  Στο νησί η Υπουργός ΠολιτισμούΑυτό δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που βρέθηκε σήμερα στη Ρόδο για την προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί, μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για την εκτέλεση του έργου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά από σειρά συσκέψεων και συνεργασιών με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και υπηρεσιών, η υπουργός είπε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε σήμερα θετικά για την εκτέλεση του έργου, και η προγραμματική σύμβαση θα κατατεθεί προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η δημοπράτηση.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 16,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 400 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια και θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Μεσαιωνική πόλη

Σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου –  Στο νησί η Υπουργός ΠολιτισμούΑναφερόμενη στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος και μίλησε για αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού, βάσει σχετικής μελέτης. Η φιλοσοφία του υπουργείου είναι η δημιουργία ζωνών χρήσεων εντός των μεσαιωνικών τειχών, ώστε να προστατεύεται η μόνιμη κατοικία και να αναπτύσσεται εμπορική δραστηριότητα, παράλληλα με την προσέλκυση επισκεπτών, στη βάση ρητών και ξεκάθαρων όρων.
Σε τροχιά υλοποίησης η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου –  Στο νησί η Υπουργός ΠολιτισμούΕρωτηθείσα σχετικά με την προγραμματική σύμβαση Υπουργείου Πολιτισμού-Δήμου-Περιφέρειας για τη Μεσαιωνική Πόλη, απάντησε ότι θα είναι σύντομα έτοιμη προς υπογραφή, θα έχει όμως άλλη φιλοσοφία από το προηγούμενο σχέδιο, καθώς δεν θα περιλαμβάνει κατάλογο έργων.
Αναφέρθηκε επίσης στην χρηματοδότηση έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλες χρηματοδοτικές πηγές στην Κω (αποκατάσταση ζημιών σε μνημεία από τον σεισμό του 2017 όπως στο Κάστρο της Νερατζιάς και στο Ντεφτερντάρ τζαμί) και σε άλλα νησιά, όπως στη Λέρο και την Κάλυμνο.
Την ικανοποίηση του για την επίσκεψη της υπουργού «καθώς η συνεργασία μαζί της παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου ,Αντώνης Καμπουράκης, τόνισε ότι τόσο στο Εθνικό Θέατρο, όσο και στη Μεσαιωνική Πόλη «θα γίνουν παρεμβάσεις για τις οποίες θα είμαστε υπερήφανοι». Επίσης ο βουλευτής Γιάννης Παππάς διαβεβαίωσε ότι «θα επανέλθει η κανονικότητα, η δόξα και η λάμψη στα νησιά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος