Σε Ρόδο και Σύμη, Θεμιστοκλέους και Ροϊλός, για τα προβλήματα Ιατρείων και Κέντρων Υγείας

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Έμπωνα, Αρχαγγέλου και Ρόδου καθώς και του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου εξέτασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που βρίσκεται από χθες βράδυ στη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Χρήστο Ροϊλό.

Ο κ. Ροϊλός μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ανέφερε ότι θα επανέλθει στη Ρόδο μέσα στον Οκτώβριο, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα για να επισκεφθούν το νοσοκομείο.

Ανακοίνωσε πάντως ότι αναμένεται η πρόσληψη 10 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, από την προκήρυξη των 12 θέσεων που εκδόθηκε πρόσφατα, καθώς φαίνεται ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για 2 θέσεις. Πάντως ο κ. Ροϊλός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, προέρχονται από επικουρικούς γιατρούς που ήδη υπηρετούν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο για την παροχή κινήτρων στους γιατρούς, απάντησε ότι είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, πριν δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, ενώ για το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων (σ.σ. το νοσοκομείο Ρόδου λειτουργεί ουσιαστικά μόνο με την προϊσταμένη του αναισθησιολογικού τμήματος Πολύμνια Γαλανού) επανέλαβε ότι ετοιμάζεται προκήρυξη για την πρόσληψη αποκλειστικά αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία, θέμα που χειρίζεται η αναπληρώτρια υπουργός.

Επίσης ο κ. Ροϊλός ανακοίνωσε ότι σύντομα το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αποκτήσει ένα μικρό ασθενοφόρο, στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδη.

Σημειώνεται ότι ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μαζί με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ θα επισκεφθούν αύριο (Πέμπτη) τη Σύμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος