Σε Νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε κοριτσάκι από το Καστελόριζο

Σε Νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο, όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της, συνέθλιψε το χέρι της.

Το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, όπου ο αγροτικός γιατρός, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ειδοποίησε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε, αμέσως, στην κλήση της αγροτικής γιατρού του νησιού για αεροδιακομιδή του παιδιού, όμως είκοσι λεπτά, αργότερα, το αίτημα ματαιώθηκε, καθώς οι γονείς αποφάσισαν να μεταφέρουν το παιδί οι ίδιοι στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο. Ο εκτιμώμενος χρόνος για την αεροδιακομιδή από το Καστελόριζο (με το ελικόπτερο να αναχωρεί από τη Ρόδο) είναι 1,5 έως 2 ώρες, αλλά, αντίστοιχα, από τα παράλια της Τουρκίας έως το Νοσοκομείο της Αττάλειας απαιτούνται, περίπου, τρεις ώρες.

Το παιδί νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αττάλειας και η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή. Ήδη έχει υποβληθεί σε μία εγχείρηση, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να υποβληθεί και σε δεύτερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος