Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για την αντιπυρική περίοδο

Η επικείμενη αντιπυρική περίοδος ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συγκάλεσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου.
«Οι πυρκαγιές φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στους δημοσιογράφους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη μεγάλη φωτιά που αποτέφρωσε 650-700 στρέμματα στην Σορωνή.
Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για την αντιπυρική περίοδο«Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην βάζει φωτιές», είπε, για να προσθέσει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι ιδιοκτήτες-χειριστές μηχανημάτων και οι εθελοντές, είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και στη Σορωνή.
Ερωτηθείς σχετικά με τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι ενδέχεται στην περιοχή να σταθμεύουν 4, εκ των οποίων ένα ελικόπτερο, γεγονός που αναμένεται να διευκρινιστεί αύριο σε τηλεδιάσκεψη με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος